Prva smotra folklornih ansambala opštine Petrovac na Mlavi održana je u sredu 30. juna u organizaciji Kulturno-prosvetnog centra Petrovac na Mlavi.

Na Letnjoj sceni KPC-a pred više od trista gledalaca nastupili su KUD-ovi iz Lopušnika, Ćovdina, Stamnice, Kladurova, Šetonja, Manastirice i dve folklorne grupe iz Petrovca na Mlavi: „Korak po korak“ i „Petrovački ansambl“. Ostali KUD-ovi petrovačke opštine koji iz opravdanih razloga nisu nastupili ovaj put (kratkog vremenskog roka za pripremu usled epidemiološke situacije kao i odsustva pojedinih članova) kolegijalno su pružili podršku svojim kolegama velikim aplauzima na kraju svake igre. Ukupno je bilo preko 250 izvođača. Pored folklornih igara publika je u živala i u nastupima instrumentalista i solo izvođača. Narodni orkestar „Serbia“ iz Petrovca na Mlavi pratio je većinu folklornih ansambala i sve solo izvođače, s obzirom da godinama unazad učestvuju na svim manifestacijama opštine Petrovac na Mlavi, čuva i neguje izvorno narodno stvaralaštvo.

Program je trajao više od dva i po sata, a svi igrači i izvođači solisti od najmlađih do veterana profesionalno su izneli svoje igračke i pevačke zadatke, dok je publika budno pratila svaku tačku, uprkos velikim temperaturam. Kolo se ponovo zaigralo na pozornici naše opštine, uz veliki trud i volju kako organizatora tako i učesnika.

Podelite ovu vest

JAVITE NAM SE

Iskoristite formular ispod i pošaljite nam poruku, sugestiju, kritiku. Potrudićemo se da Vam odgovorimo u što kraćem roku…

Molimo Vas nemojte da zloupotrebljavate ovaj način komunikacije.