Prva smotra folklornih ansambala opštine Petrovac na Mlavi održana je u sredu 30. juna u organizaciji Kulturno-prosvetnog centra Petrovac na Mlavi.

Na Letnjoj sceni KPC-a pred više od trista gledalaca nastupili su KUD-ovi iz Lopušnika, Ćovdina, Stamnice, Kladurova, Šetonja, Manastirice i dve folklorne grupe iz Petrovca na Mlavi: „Korak po korak“ i „Petrovački ansambl“. Ostali KUD-ovi petrovačke opštine koji iz opravdanih razloga nisu nastupili ovaj put (kratkog vremenskog roka za pripremu usled epidemiološke situacije kao i odsustva pojedinih članova) kolegijalno su pružili podršku svojim kolegama velikim aplauzima na kraju svake igre. Ukupno je bilo preko 250 izvođača. Pored folklornih igara publika je u živala i u nastupima instrumentalista i solo izvođača. Narodni orkestar „Serbia“ iz Petrovca na Mlavi pratio je većinu folklornih ansambala i sve solo izvođače, s obzirom da godinama unazad učestvuju na svim manifestacijama opštine Petrovac na Mlavi, čuva i neguje izvorno narodno stvaralaštvo.

Program je trajao više od dva i po sata, a svi igrači i izvođači solisti od najmlađih do veterana profesionalno su izneli svoje igračke i pevačke zadatke, dok je publika budno pratila svaku tačku, uprkos velikim temperaturam. Kolo se ponovo zaigralo na pozornici naše opštine, uz veliki trud i volju kako organizatora tako i učesnika.

Podelite ovu vest

JAVITE NAM SE

Iskoristite formular ispod i pošaljite nam poruku, sugestiju, kritiku. Potrudićemo se da Vam odgovorimo u što kraćem roku…

Hvala Vam na poruci. Uskoro ćemo Vam se javiti.
Došlo je do greške prilikom slanja poruke. Molimo Vas pokušajte ponovo.

Molimo Vas nemojte da zloupotrebljavate ovaj način komunikacije.