У суботу 26.јуна 2021.године свечано је спуштена завеса на XI фестивал „Гулини дани“.

Публици су се представила пет аматерска позоришта, док је фестивал у суботу затворио „Театар Вук“ из Београда са представом „Ајнштајнова издаја“. Трочлани жири у саставу Владан Живковић, Александар Саша Волић и Никола Угриновић. Жири је донео одлуку да награду за најбољу женску епизодну улогу додели Зорици Стевановић Градско позориште „Театар 91“ из Алексинца, Зорици је награду уручио члан општинског већа задужен за културу Стефан Јовановић. Најбољи мушка епизодна улога припала је Бојану Милорадовићу Градско позориште Јагодина, плакету „Драгољуб Милосављевић Гула“ Бојану Милорадовићу уручила је председница Управног одбора КПЦ-а Марија Иванишевић. Најбоља женска улога на фестивалу по оцени жирија је Нинушка Стевановић позориште „Театар 91“ Алексинац, Нинушки је плакету уручио помоћник председника општине Добрица Милосављевић. Најбоља мушка улога на фестивалу припала је Бојану Цветковићу, који због својих приватних обавеза није могао да присуствује додели, тако да је плакету у његово име примила представница позоришта „Театар 91“ из Алексинца.

Поред плакете „Драгољуб Милосављевић Гула“ сви награђени глумци су добили уметничке слике дар Удружења ликовних уметника Петровац на Млави. После проглашења најбољих на фестивалу фантастичан глумачки трио Небојша Дугалић, Бранислав Зеремски и Јован Јелисавчић је извео представу „Ајнштајнова издаја“. По завршетку представе директорка Културно просветног центра Милица Илић уручила је Небојши Дугалић плакету Драгољуб Милосављевић Гула, а глумац петровачког позоришта Мирослав Живадиновић је свечано спустио прогласи XI фестивал „Гулини дани“ затворе. Ове као и предходних година организатори фестивала су били Културно просветни центар Петровац на Млави и позориште „Драгољуб Милосављевић Гула“, а покровитељ Општина Петровац на Млави.

Поделите ову вест

ЈАВИТЕ НАМ СЕ

Искористите формулар испод и пошаљите нам поруку, сугестију, критику. Потрудићемо се да Вам одговоримо у што краћем року…

Молимо Вас немојте да злоупотребљавате овај начин комуникације.