U subotu 26.juna 2021.godine svečano je spuštena zavesa na XI festival „Gulini dani“.

Publici su se predstavila pet amaterska pozorišta, dok je festival u subotu zatvorio „Teatar Vuk“ iz Beograda sa predstavom „Ajnštajnova izdaja“. Tročlani žiri u sastavu Vladan Živković, Aleksandar Saša Volić i Nikola Ugrinović. Žiri je doneo odluku da nagradu za najbolju žensku epizodnu ulogu dodeli Zorici Stevanović Gradsko pozorište „Teatar 91“ iz Aleksinca, Zorici je nagradu uručio član opštinskog veća zadužen za kulturu Stefan Jovanović. Najbolji muška epizodna uloga pripala je Bojanu Miloradoviću Gradsko pozorište Jagodina, plaketu „Dragoljub Milosavljević Gula“ Bojanu Miloradoviću uručila je predsednica Upravnog odbora KPC-a Marija Ivanišević. Najbolja ženska uloga na festivalu po oceni žirija je Ninuška Stevanović pozorište „Teatar 91“ Aleksinac, Ninuški je plaketu uručio pomoćnik predsednika opštine Dobrica Milosavljević. Najbolja muška uloga na festivalu pripala je Bojanu Cvetkoviću, koji zbog svojih privatnih obaveza nije mogao da prisustvuje dodeli, tako da je plaketu u njegovo ime primila predstavnica pozorišta „Teatar 91“ iz Aleksinca.

Pored plakete „Dragoljub Milosavljević Gula“ svi nagrađeni glumci su dobili umetničke slike dar Udruženja likovnih umetnika Petrovac na Mlavi. Posle proglašenja najboljih na festivalu fantastičan glumački trio Nebojša Dugalić, Branislav Zeremski i Jovan Jelisavčić je izveo predstavu „Ajnštajnova izdaja“. Po završetku predstave direktorka Kulturno prosvetnog centra Milica Ilić uručila je Nebojši Dugalić plaketu Dragoljub Milosavljević Gula, a glumac petrovačkog pozorišta Miroslav Živadinović je svečano spustio proglasi XI festival „Gulini dani“ zatvore. Ove kao i predhodnih godina organizatori festivala su bili Kulturno prosvetni centar Petrovac na Mlavi i pozorište „Dragoljub Milosavljević Gula“, a pokrovitelj Opština Petrovac na Mlavi.

Podelite ovu vest

JAVITE NAM SE

Iskoristite formular ispod i pošaljite nam poruku, sugestiju, kritiku. Potrudićemo se da Vam odgovorimo u što kraćem roku…

Molimo Vas nemojte da zloupotrebljavate ovaj način komunikacije.