Прва смотра фолклорних ансамбала општине Петровац на Млави одржана је у среду 30. јуна у организацији Културно-просветног центра Петровац на Млави.

На Летњој сцени КПЦ-а пред више од триста гледалаца наступили су КУД-ови из Лопушника, Ћовдина, Стамнице, Кладурова, Шетоња, Манастирице и две фолклорне групе из Петровца на Млави: „Корак по корак“ и „Петровачки ансамбл“. Остали КУД-ови петровачке општине који из оправданих разлога нису наступили овај пут (кратког временског рока за припрему услед епидемиолошке ситуације као и одсуства појединих чланова) колегијално су пружили подршку својим колегама великим аплаузима на крају сваке игре. Укупно је било преко 250 извођача. Поред фолклорних игара публика је у живала и у наступима инструменталиста и соло извођача. Народни оркестар „Сербиа“ из Петровца на Млави пратио је већину фолклорних ансамбала и све соло извођаче, с обзиром да годинама уназад учествују на свим манифестацијама општине Петровац на Млави, чува и негује изворно народно стваралаштво.

Програм је трајао више од два и по сата, а сви играчи и извођачи солисти од најмлађих до ветерана професионално су изнели своје играчке и певачке задатке, док је публика будно пратила сваку тачку, упркос великим температурам. Коло се поново заиграло на позорници наше општине, уз велики труд и вољу како организатора тако и учесника.

Поделите ову вест

ЈАВИТЕ НАМ СЕ

Искористите формулар испод и пошаљите нам поруку, сугестију, критику. Потрудићемо се да Вам одговоримо у што краћем року…

Молимо Вас немојте да злоупотребљавате овај начин комуникације.