Прва смотра фолклорних ансамбала општине Петровац на Млави одржана је у среду 30. јуна у организацији Културно-просветног центра Петровац на Млави.

На Летњој сцени КПЦ-а пред више од триста гледалаца наступили су КУД-ови из Лопушника, Ћовдина, Стамнице, Кладурова, Шетоња, Манастирице и две фолклорне групе из Петровца на Млави: „Корак по корак“ и „Петровачки ансамбл“. Остали КУД-ови петровачке општине који из оправданих разлога нису наступили овај пут (кратког временског рока за припрему услед епидемиолошке ситуације као и одсуства појединих чланова) колегијално су пружили подршку својим колегама великим аплаузима на крају сваке игре. Укупно је било преко 250 извођача. Поред фолклорних игара публика је у живала и у наступима инструменталиста и соло извођача. Народни оркестар „Сербиа“ из Петровца на Млави пратио је већину фолклорних ансамбала и све соло извођаче, с обзиром да годинама уназад учествују на свим манифестацијама општине Петровац на Млави, чува и негује изворно народно стваралаштво.

Програм је трајао више од два и по сата, а сви играчи и извођачи солисти од најмлађих до ветерана професионално су изнели своје играчке и певачке задатке, док је публика будно пратила сваку тачку, упркос великим температурам. Коло се поново заиграло на позорници наше општине, уз велики труд и вољу како организатора тако и учесника.

Поделите ову вест

ЈАВИТЕ НАМ СЕ

Искористите формулар испод и пошаљите нам поруку, сугестију, критику. Потрудићемо се да Вам одговоримо у што краћем року…

Хвала Вам на поруци. Ускоро ћемо Вам се јавити.
Дошло је до грешке приликом слања поруке. Молимо Вас покушајте поново.

Молимо Вас немојте да злоупотребљавате овај начин комуникације.