Posle godinu i po dana pauze, glumci petrovačkog pozorišta „Dragoljub Milosavljević Gula“ ponovo su zaigrali na daskama koje život znače.

Na večernjoj sceni Doma kulture u Petrovcu na Mlavi prošle nedelje, 8. 9. i 11. juna izvedena je premijera predstave „Ne očajavajte nikad“ po tekstu Branislava Nušića, u režiji i adaptaciji Miloša Jagodića. Nastavljajući dobru praksu da se svake godine ansamblu petrovačkog pozorišta priključuju novi glumci, u novoj predstavi na sreću svih u pozorištu, a pokazalo se na premijerama i radost publike, igraju dva nova glumca, Radmila Radosavljević i Stefan Jovanović. Pored njih u predstavi igraju Jovan Ivković, Milica Ilić, Saša Radivojević, Suzana Stanković i Miodrag Lukić. Predstava „Ne očajavajte nikad“ manje je poznat komad Branislava Nušića i pomalo je netipičan za našeg slavnog komediografa. U pitanju je ljubavna komedija, vodvilj, čija se radnja dešava u Parizu 1918. godine i govori o ljubavnoj priči žene koja se nakon odlaska muža u prvi svetski rat, preudala za drugoga misleći da joj je muž poginuo, ali se on ipak vraća iz zarobljeništva i kreće komičan zaplet… Kostime su realizovale Milica Ilić i Marija Nikolić, scenografiju Miloš Jagodić, koreograf je Danica Arapović, a muziku potpisuje Gabor Lenđel. Petrovačko pozorište premijeru je ovaj put izvelo u tri večeri za redom, s obzirom na ograničeni broj publike usled epidemioloških mera koje su još uvek na snazi.

Predstava „Ne očajavajte nikad“ petrovačkog pozorišta otvoriće i predstojeći festival „Gulini dani“, 21. juna 2021. Festival glumačkih ostvarenja u Petrovcu na Mlavi realizuju Kulturno-prosvetni centar i Opština Petrovac na Mlavi ove godine po jedanaesti put od 21. juna do 26. juna. Na festivalu u takmičarskom delu učestvuju amaterska pozorišta iz Loznice, Kostolca, Aleksinca, Jagodine i Petrovca na Mlavi, a u čast nagrađenih festival zatvara profesionalna predstava „Ajnštajnova izdaja“, u kojoj igraju Nebojša Dugalić, Branislav Zeremski i Jovan Jelisavčić. Sve predstave počinju u 20 časova, a karte se mogu kupiti na biletarnici bioskopa u Petrovcu na Mlavi svakog dana od 10 do 14 časova.

Podelite ovu vest

JAVITE NAM SE

Iskoristite formular ispod i pošaljite nam poruku, sugestiju, kritiku. Potrudićemo se da Vam odgovorimo u što kraćem roku…

Molimo Vas nemojte da zloupotrebljavate ovaj način komunikacije.