Posle godinu i po dana pauze, glumci petrovačkog pozorišta „Dragoljub Milosavljević Gula“ ponovo su zaigrali na daskama koje život znače.

Na večernjoj sceni Doma kulture u Petrovcu na Mlavi prošle nedelje, 8. 9. i 11. juna izvedena je premijera predstave „Ne očajavajte nikad“ po tekstu Branislava Nušića, u režiji i adaptaciji Miloša Jagodića. Nastavljajući dobru praksu da se svake godine ansamblu petrovačkog pozorišta priključuju novi glumci, u novoj predstavi na sreću svih u pozorištu, a pokazalo se na premijerama i radost publike, igraju dva nova glumca, Radmila Radosavljević i Stefan Jovanović. Pored njih u predstavi igraju Jovan Ivković, Milica Ilić, Saša Radivojević, Suzana Stanković i Miodrag Lukić. Predstava „Ne očajavajte nikad“ manje je poznat komad Branislava Nušića i pomalo je netipičan za našeg slavnog komediografa. U pitanju je ljubavna komedija, vodvilj, čija se radnja dešava u Parizu 1918. godine i govori o ljubavnoj priči žene koja se nakon odlaska muža u prvi svetski rat, preudala za drugoga misleći da joj je muž poginuo, ali se on ipak vraća iz zarobljeništva i kreće komičan zaplet… Kostime su realizovale Milica Ilić i Marija Nikolić, scenografiju Miloš Jagodić, koreograf je Danica Arapović, a muziku potpisuje Gabor Lenđel. Petrovačko pozorište premijeru je ovaj put izvelo u tri večeri za redom, s obzirom na ograničeni broj publike usled epidemioloških mera koje su još uvek na snazi.

Predstava „Ne očajavajte nikad“ petrovačkog pozorišta otvoriće i predstojeći festival „Gulini dani“, 21. juna 2021. Festival glumačkih ostvarenja u Petrovcu na Mlavi realizuju Kulturno-prosvetni centar i Opština Petrovac na Mlavi ove godine po jedanaesti put od 21. juna do 26. juna. Na festivalu u takmičarskom delu učestvuju amaterska pozorišta iz Loznice, Kostolca, Aleksinca, Jagodine i Petrovca na Mlavi, a u čast nagrađenih festival zatvara profesionalna predstava „Ajnštajnova izdaja“, u kojoj igraju Nebojša Dugalić, Branislav Zeremski i Jovan Jelisavčić. Sve predstave počinju u 20 časova, a karte se mogu kupiti na biletarnici bioskopa u Petrovcu na Mlavi svakog dana od 10 do 14 časova.

Podelite ovu vest

JAVITE NAM SE

Iskoristite formular ispod i pošaljite nam poruku, sugestiju, kritiku. Potrudićemo se da Vam odgovorimo u što kraćem roku…

Hvala Vam na poruci. Uskoro ćemo Vam se javiti.
Došlo je do greške prilikom slanja poruke. Molimo Vas pokušajte ponovo.

Molimo Vas nemojte da zloupotrebljavate ovaj način komunikacije.