После годину и по дана паузе, глумци петровачког позоришта „Драгољуб Милосављевић Гула“ поново су заиграли на даскама које живот значе.

На вечерњој сцени Дома културе у Петровцу на Млави прошле недеље, 8. 9. и 11. јуна изведена је премијера представе „Не очајавајте никад“ по тексту Бранислава Нушића, у режији и адаптацији Милоша Јагодића. Настављајући добру праксу да се сваке године ансамблу петровачког позоришта прикључују нови глумци, у новој представи на срећу свих у позоришту, а показало се на премијерама и радост публике, играју два нова глумца, Радмила Радосављевић и Стефан Јовановић. Поред њих у представи играју Јован Ивковић, Милица Илић, Саша Радивојевић, Сузана Станковић и Миодраг Лукић. Представа „Не очајавајте никад“ мање је познат комад Бранислава Нушића и помало је нетипичан за нашег славног комедиографа. У питању је љубавна комедија, водвиљ, чија се радња дешава у Паризу 1918. године и говори о љубавној причи жене која се након одласка мужа у први светски рат, преудала за другога мислећи да јој је муж погинуо, али се он ипак враћа из заробљеништва и креће комичан заплет… Костиме су реализовале Милица Илић и Марија Николић, сценографију Милош Јагодић, кореограф је Даница Араповић, а музику потписује Габор Лeнђел. Петровачко позориште премијеру је овај пут извело у три вечери за редом, с обзиром на ограничени број публике услед епидемиолошких мера које су још увек на снази.

Представа „Не очајавајте никад“ петровачког позоришта отвориће и предстојећи фестивал „Гулини дани“, 21. јуна 2021. Фестивал глумачких остварења у Петровцу на Млави реализују Културно-просветни центар и Општина Петровац на Млави ове године по једанаести пут од 21. јуна до 26. јуна. На фестивалу у такмичарском делу учествују аматерска позоришта из Лознице, Костолца, Алексинца, Јагодине и Петровца на Млави, а у част награђених фестивал затвара професионална представа „Ајнштајнова издаја“, у којој играју Небојша Дугалић, Бранислав Зеремски и Јован Јелисавчић. Све представе почињу у 20 часова, а карте се могу купити на билетарници биоскопа у Петровцу на Млави сваког дана од 10 до 14 часова.

Поделите ову вест

ЈАВИТЕ НАМ СЕ

Искористите формулар испод и пошаљите нам поруку, сугестију, критику. Потрудићемо се да Вам одговоримо у што краћем року…

Молимо Вас немојте да злоупотребљавате овај начин комуникације.