После годину и по дана паузе, глумци петровачког позоришта „Драгољуб Милосављевић Гула“ поново су заиграли на даскама које живот значе.

На вечерњој сцени Дома културе у Петровцу на Млави прошле недеље, 8. 9. и 11. јуна изведена је премијера представе „Не очајавајте никад“ по тексту Бранислава Нушића, у режији и адаптацији Милоша Јагодића. Настављајући добру праксу да се сваке године ансамблу петровачког позоришта прикључују нови глумци, у новој представи на срећу свих у позоришту, а показало се на премијерама и радост публике, играју два нова глумца, Радмила Радосављевић и Стефан Јовановић. Поред њих у представи играју Јован Ивковић, Милица Илић, Саша Радивојевић, Сузана Станковић и Миодраг Лукић. Представа „Не очајавајте никад“ мање је познат комад Бранислава Нушића и помало је нетипичан за нашег славног комедиографа. У питању је љубавна комедија, водвиљ, чија се радња дешава у Паризу 1918. године и говори о љубавној причи жене која се након одласка мужа у први светски рат, преудала за другога мислећи да јој је муж погинуо, али се он ипак враћа из заробљеништва и креће комичан заплет… Костиме су реализовале Милица Илић и Марија Николић, сценографију Милош Јагодић, кореограф је Даница Араповић, а музику потписује Габор Лeнђел. Петровачко позориште премијеру је овај пут извело у три вечери за редом, с обзиром на ограничени број публике услед епидемиолошких мера које су још увек на снази.

Представа „Не очајавајте никад“ петровачког позоришта отвориће и предстојећи фестивал „Гулини дани“, 21. јуна 2021. Фестивал глумачких остварења у Петровцу на Млави реализују Културно-просветни центар и Општина Петровац на Млави ове године по једанаести пут од 21. јуна до 26. јуна. На фестивалу у такмичарском делу учествују аматерска позоришта из Лознице, Костолца, Алексинца, Јагодине и Петровца на Млави, а у част награђених фестивал затвара професионална представа „Ајнштајнова издаја“, у којој играју Небојша Дугалић, Бранислав Зеремски и Јован Јелисавчић. Све представе почињу у 20 часова, а карте се могу купити на билетарници биоскопа у Петровцу на Млави сваког дана од 10 до 14 часова.

Поделите ову вест

ЈАВИТЕ НАМ СЕ

Искористите формулар испод и пошаљите нам поруку, сугестију, критику. Потрудићемо се да Вам одговоримо у што краћем року…

Хвала Вам на поруци. Ускоро ћемо Вам се јавити.
Дошло је до грешке приликом слања поруке. Молимо Вас покушајте поново.

Молимо Вас немојте да злоупотребљавате овај начин комуникације.