Povodom dana opštine Petrovac na Mlavi, od 30. maja do 4. juna, biće organizovan niz kulturno – sportskih dešavanja.

Narodna biblioteka “Đura Jakšić” i Zavičajni muzej Petrovac na Mlavi predstaviće izložbu radova sa likovno – literarnog konkursa “Putniče sa namerom kreni… sa nama život proslavi! U opštinu sa dva srca dođi, čeka te Petrovac na Mlavi” 30. maja. Izložba će biti organizovana na platou biblioteke u 19 časova.

Kulturno-prosvetni centar Petrovac na Mlavi u saradnji sa Kolom srpskih sestara i OŠ “Bata Bulić” organizovaće predstavu za najmlađe. Glumci Edukativnog centra iz Subotice izvešće predstavu “Drvce je drug” po tekstu Jovane Mišković. Predstava će biti odirana 31. maja u dva termina – u 11 sati i 30 minuta i sat vremena kasnije.

Istog dana na sportskim terenima SŠ “Mladost” u 18 sati počeće radionica rok kulture i stvaralaštva, kao i diskoteka “Specijal na rolerima”. U sali škole u istom terminu će biti organizovana promocija sportskog penjanja u organizaciji PD “Gornjak”.

Prvog dana juna, ljubitelji pozorišta mogu da pogledaju premijeru predstave “Hasanaginica”, u izvođenju glumaca pozorišta “Dragoljub Milosavljević Gula” Kulturno-prosvetnog centra Petrovac na Mlavi. U predstavi čiju režiju potpisuje Miloš Jagodić igraju: Milica Stojadinović, Valentino Oljača, Jovan Ivković, Suzana Stanković, Srđan Mičić, Nikola Branković i Saša Radivojević. Početak je u 20 časova, a karte se mogu preuzeti u prostorijama Kulturno-prosvetnog centra.

Na letnjoj pozornici KPC-a 2. juna će biti organizovan 4. Festival folklornih ansambala i KUD-ova opštine Petrovac u 17 sati.

Na opštinskom trgu na centralnoj manifestaciji “Ulica dva srca”, 3. juna, od 9 časova će biti organizovan sajam narodnog stvaralaštva, etno hrane, pčelara i vinara sa degustacijom proizvoda izlagača. Program mališana iz Predškolske ustavove “Galeb” predviđen je u 10 časova, a nakon toga biće organizovan koncert orkestra “Serbia”.

U večernjim časovima u holu SŠ “Mladost” će biti organizovana promocija monografije petrovačke gimnazije u 19 sati.

Svačana sednica Skupštine opštine Petrovac na Mlavi će biti održana 4. juna.

Podelite ovu vest

JAVITE NAM SE

Iskoristite formular ispod i pošaljite nam poruku, sugestiju, kritiku. Potrudićemo se da Vam odgovorimo u što kraćem roku…

Molimo Vas nemojte da zloupotrebljavate ovaj način komunikacije.