Поводом дана општине Петровац на Млави, од 30. маја до 4. јуна, биће организован низ културно – спортских дешавања.

Народна библиотека “Ђура Јакшић” и Завичајни музеј Петровац на Млави представиће изложбу радова са ликовно – литерарног конкурса “Путниче са намером крени… са нама живот прослави! У општину са два срца дођи, чека те Петровац на Млави” 30. маја. Изложба ће бити организована на платоу библиотеке у 19 часова.

Културно-просветни центар Петровац на Млави у сарадњи са Колом српских сестара и ОШ “Бата Булић” организоваће представу за најмлађе. Глумци Едукативног центра из Суботице извешће представу “Дрвце је друг” по тексту Јоване Мишковић. Представа ће бити одирана 31. маја у два термина – у 11 сати и 30 минута и сат времена касније.

Истог дана на спортским теренима СШ “Младост” у 18 сати почеће радионица рок културе и стваралаштва, као и дискотека “Специјал на ролерима”. У сали школе у истом термину ће бити организована промоција спортског пењања у организацији ПД “Горњак”.

Првог дана јуна, љубитељи позоришта могу да погледају премијеру представе “Хасанагиница”, у извођењу глумаца позоришта “Драгољуб Милосављевић Гула” Културно-просветног центра Петровац на Млави. У представи чију режију потписује Милош Јагодић играју: Милица Стојадиновић, Валентино Ољача, Јован Ивковић, Сузана Станковић, Срђан Мичић, Никола Бранковић и Саша Радивојевић. Почетак је у 20 часова, а карте се могу преузети у просторијама Културно-просветног центра.

На летњој позорници КПЦ-а 2. јуна ће бити организован 4. Фестивал фолклорних ансамбала и КУД-ова општине Петровац у 17 сати.

На општинском тргу на централној манифестацији “Улица два срца”, 3. јуна, од 9 часова ће бити организован сајам народног стваралаштва, етно хране, пчелара и винара са дегустацијом производа излагача. Програм малишана из Предшколске уставове “Галеб” предвиђен је у 10 часова, а након тога биће организован концерт оркестра “Сербиа”.

У вечерњим часовима у холу СШ “Младост” ће бити организована промоција монографије петровачке гимназије у 19 сати.

Свачана седница Скупштине општине Петровац на Млави ће бити одржана 4. јуна.

Поделите ову вест

ЈАВИТЕ НАМ СЕ

Искористите формулар испод и пошаљите нам поруку, сугестију, критику. Потрудићемо се да Вам одговоримо у што краћем року…

Молимо Вас немојте да злоупотребљавате овај начин комуникације.