U petak 10. decembra odigrana je premijera nove predstave petrovačkog pozorišta „Pozovi me radi preljube“ po tekstu Rej Kunija i Džona Čepmana, a u režiji Branislava Nedića, dramaturga i upravnika Kruševačkog pozorišta. Branislaav Nedić je dugogodišnji saradnik petrovačkog pozorišta i još jednom je pokazao veliki profesionalizam i veliku kreativnost u procesu rada i postavljanju vodvilja kao najtežeg žanra pogotovo za amaterska pozorišta.

Ovo je druga premijera petrovačkog pozorišta u 2021. godini , sa čime bi se mogli pohvaliti samo veći gradovi i mesta u svetu pozorišta kako amaterskog tako i profesionalnog. Pokrovitelji predstave su Opštini Petrovac na Mlavi na čelu sa predsednikom opštine Duškom Nedinićem i kompanija Ekofil-Mlekara Homolje Petrovac na Mlavi uz veliki entuzijazam vlasnika te kompanije Slobodana Nikolića. Zahvaljujući njihovoj velikoj podršci ovom projektu, Kulturno-prosvetni centar Petrovac na Mlavi kao produkcija bio je u mogućnosti da uloži značajna sredstva u pripremu ove predstave a rezultat toga je visoki nivo profesionalizma pre svega u glumi, režiji, scenografiji, kostimima i celokupnoj organizaciji i logistici. Standardi petrovačkog pozorišta „Dragoljub Milosavljević Gula“ ovim projektom pomereni su za nekoliko stepenika više u svakom smislu.

Najveći uspeh ovog projekta su mladi talentovani novi glumci koji su se pridružili ansamblu petrovačkog pozorišta i time udahnuli novu energiju ljubav i volju u teatar na Mlavi koji živi već jedan vek i deceniju i još koju godinu preko. Prvi put na daskama koje život znače igrali su Milica Stojadinović, Jana Mičić i Časlav Čupić a uz njih tu su i publici dobro poznati Jovan Ivković, Saša Radivojević, Suzana Stanković, Radmila Radosavljević i Stefan Jovanović. Scenografiju i kostim ovaj put potpisuje Milica Ilić, direktorka KPC-a, a tehnička ekipa KPC-a stoji iza relaizacije: Perica Blagojević – svetlo, Dragan Janošević – ton, Spomenka Blagojević -rekviziter, Ivan Jovanović -majstor scene. Sat i po smeha ove urnebesne komedije, mladi glumcu i visoki profesionalizam u radu preporuke su za svako naredno gledanje predstave Pozovi me radi preljube, u izvođenju pozorišta „Dragoljub Milosavljević Gula“.

Druga premijera održana je subotu 11. decembra u Domu kulture Petrovac na Mlavi a reprize su zakazane za 20. i 21. decembar zbog velikog interesovanja publike. Pored glavnih pokrovitelja, KPC Petrovac na Mlavi i petrovačko pozorište se zahvaljuju stalnim prijateljima te kuće, Restoranu Zlatna košuta, lancu prodavnica Viva Kastru, vinariji Milanov podrum, Direkciji za omladinu i sport i Nacionalnom savetu Vlaha u podršci na realizaciji kako ovog projekta tako i svih programa tokom godine koje realizuje Kulturno-prosvetni centar Petrovac na Mlavi.

Podelite ovu vest

JAVITE NAM SE

Iskoristite formular ispod i pošaljite nam poruku, sugestiju, kritiku. Potrudićemo se da Vam odgovorimo u što kraćem roku…

Molimo Vas nemojte da zloupotrebljavate ovaj način komunikacije.