У петак 10. децембра одиграна је премијера нове представе петровачког позоришта „Позови ме ради прељубе“ по тексту Реј Кунија и Џона Чепмана, а у режији Бранислава Недића, драматурга и управника Крушевачког позоришта. Бранислаав Недић је дугогодишњи сарадник петровачког позоришта и још једном је показао велики професионализам и велику креативност у процесу рада и постављању водвиља као најтежег жанра поготово за аматерска позоришта.

Ово је друга премијера петровачког позоришта у 2021. години , са чиме би се могли похвалити само већи градови и места у свету позоришта како аматерског тако и професионалног. Покровитељи представе су Општини Петровац на Млави на челу са председником општине Душком Нединићем и компанија Екофил-Млекара Хомоље Петровац на Млави уз велики ентузијазам власника те компаније Слободана Николића. Захваљујући њиховој великој подршци овом пројекту, Културно-просветни центар Петровац на Млави као продукција био је у могућности да уложи значајна средства у припрему ове представе а резултат тога је високи ниво професионализма пре свега у глуми, режији, сценографији, костимима и целокупној организацији и логистици. Стандарди петровачког позоришта „Драгољуб Милосављевић Гула“ овим пројектом померени су за неколико степеника више у сваком смислу.

Највећи успех овог пројекта су млади талентовани нови глумци који су се придружили ансамблу петровачког позоришта и тиме удахнули нову енергију љубав и вољу у театар на Млави који живи већ један век и деценију и још коју годину преко. Први пут на даскама које живот значе играли су Милица Стојадиновић, Јана Мичић и Часлав Чупић а уз њих ту су и публици добро познати Јован Ивковић, Саша Радивојевић, Сузана Станковић, Радмила Радосављевић и Стефан Јовановић. Сценографију и костим овај пут потписује Милица Илић, директорка КПЦ-а, а техничка екипа КПЦ-а стоји иза релаизације: Перица Благојевић – светло, Драган Јаношевић – тон, Споменка Благојевић -реквизитер, Иван Јовановић -мајстор сцене. Сат и по смеха ове урнебесне комедије, млади глумцу и високи професионализам у раду препоруке су за свако наредно гледање представе Позови ме ради прељубе, у извођењу позоришта „Драгољуб Милосављевић Гула“.

Друга премијера одржана је суботу 11. децембра у Дому културе Петровац на Млави а репризе су заказане за 20. и 21. децембар због великог интересовања публике. Поред главних покровитеља, КПЦ Петровац на Млави и петровачко позориште се захваљују сталним пријатељима те куће, Ресторану Златна кошута, ланцу продавница Вива Кастру, винарији Миланов подрум, Дирекцији за омладину и спорт и Националном савету Влаха у подршци на реализацији како овог пројекта тако и свих програма током године које реализује Културно-просветни центар Петровац на Млави.

Поделите ову вест

ЈАВИТЕ НАМ СЕ

Искористите формулар испод и пошаљите нам поруку, сугестију, критику. Потрудићемо се да Вам одговоримо у што краћем року…

Молимо Вас немојте да злоупотребљавате овај начин комуникације.