У петак 10. децембра одиграна је премијера нове представе петровачког позоришта „Позови ме ради прељубе“ по тексту Реј Кунија и Џона Чепмана, а у режији Бранислава Недића, драматурга и управника Крушевачког позоришта. Бранислаав Недић је дугогодишњи сарадник петровачког позоришта и још једном је показао велики професионализам и велику креативност у процесу рада и постављању водвиља као најтежег жанра поготово за аматерска позоришта.

Ово је друга премијера петровачког позоришта у 2021. години , са чиме би се могли похвалити само већи градови и места у свету позоришта како аматерског тако и професионалног. Покровитељи представе су Општини Петровац на Млави на челу са председником општине Душком Нединићем и компанија Екофил-Млекара Хомоље Петровац на Млави уз велики ентузијазам власника те компаније Слободана Николића. Захваљујући њиховој великој подршци овом пројекту, Културно-просветни центар Петровац на Млави као продукција био је у могућности да уложи значајна средства у припрему ове представе а резултат тога је високи ниво професионализма пре свега у глуми, режији, сценографији, костимима и целокупној организацији и логистици. Стандарди петровачког позоришта „Драгољуб Милосављевић Гула“ овим пројектом померени су за неколико степеника више у сваком смислу.

Највећи успех овог пројекта су млади талентовани нови глумци који су се придружили ансамблу петровачког позоришта и тиме удахнули нову енергију љубав и вољу у театар на Млави који живи већ један век и деценију и још коју годину преко. Први пут на даскама које живот значе играли су Милица Стојадиновић, Јана Мичић и Часлав Чупић а уз њих ту су и публици добро познати Јован Ивковић, Саша Радивојевић, Сузана Станковић, Радмила Радосављевић и Стефан Јовановић. Сценографију и костим овај пут потписује Милица Илић, директорка КПЦ-а, а техничка екипа КПЦ-а стоји иза релаизације: Перица Благојевић – светло, Драган Јаношевић – тон, Споменка Благојевић -реквизитер, Иван Јовановић -мајстор сцене. Сат и по смеха ове урнебесне комедије, млади глумцу и високи професионализам у раду препоруке су за свако наредно гледање представе Позови ме ради прељубе, у извођењу позоришта „Драгољуб Милосављевић Гула“.

Друга премијера одржана је суботу 11. децембра у Дому културе Петровац на Млави а репризе су заказане за 20. и 21. децембар због великог интересовања публике. Поред главних покровитеља, КПЦ Петровац на Млави и петровачко позориште се захваљују сталним пријатељима те куће, Ресторану Златна кошута, ланцу продавница Вива Кастру, винарији Миланов подрум, Дирекцији за омладину и спорт и Националном савету Влаха у подршци на реализацији како овог пројекта тако и свих програма током године које реализује Културно-просветни центар Петровац на Млави.

Поделите ову вест

ЈАВИТЕ НАМ СЕ

Искористите формулар испод и пошаљите нам поруку, сугестију, критику. Потрудићемо се да Вам одговоримо у што краћем року…

Хвала Вам на поруци. Ускоро ћемо Вам се јавити.
Дошло је до грешке приликом слања поруке. Молимо Вас покушајте поново.

Молимо Вас немојте да злоупотребљавате овај начин комуникације.