Petrovačko pozorište je novu sezonu započelo brojnim igranjem kako na matičnoj sceni, tako i na pozorišnim festivalima, smotrama i gostovanjima.

Četiri aktivne predstave petrovačkog pozorišta, od kojih je jedan sa dečije scene, a tri sa večernje, donele su više priznanja i nagrada. A najviše od svega bogatstvo pozorišnog programa u Domu kulture u Petrovcu na Mlavi, koje se nastavlja i u narednom mesecu. Sve to zahvaljujući velikoj podršci lokalne samouprave Petrovac na Mlavi, a pre svega predsednika opštine gospodina Duška Nedinića. Takođe, petrovačko pozorište je više učešća na festivalima realizovalo uz pomoć dugogodišnjih prijatelja Kulturno-prosvetnog centra, kompanija Ekofil – Mlekara Homolje i Ekostep pelet Petrovac na Mlavi, na čemu smo im posebno zahvalni.

Dečija predstava „Veštica na sudu“, u kojoj igraju najmlađi glumci petrovačkog pozorišta, polaznci Škole glume Nikole Ugrinovića igrana je više puta u okviru „Dečije nedelje“ u Petrovcu, Jagodini i Despotovcu. A glumica Jelisaveta Pavlović dobila je nagradu za Glumicu festivala na dečijem festivalu „Resavska čarolija“ u Despotovcu. Takođe, na pozov petrovačke publike dečija predstava ponovo je odigrana 14. oktobra na matičnoj sceni pred punom salom KPC-a. Vekiki trud i rad Škole glume dao je rezultate na koje je petrovačko pozorište najponosnije. Igranje dečije predstave nastavlja se i u narednim mesecima na poziv kolega i pozorišta.

Tri večernje predstave petrovačkog pozorišta gostovale su u Jagodini, Bogatiću, Senti, na Rtnju i u Hrvatskoj (Županja) i sa svih gostovanja naši glumci vratili su se sa priznanjima i nagradama. Na festivalu „Martinovi dani“ u Bogatiću, Jana Mičić proglašena je za Najbolju mladu glumicu festivala, a Milica Stojadinović ponela je nagradu Glumice večeri, u predstavi „Pozovi me radi preljube“ u režiji Branislava Nedića. Sa istom predstavom petrovačko pozorište učestvovalo je na 40. Jubilarnom festivalu kazališnih amatera „Dani Vanje Draha“ u Hrvatskoj, gde je Radmila Radosavljević proglašena Glumicom večeri. Na poziv kompanije Ekostep pelet i gospođe Jadranke Stepanović, petrovačko pozorište je za goste hotela Ramonda na Rtnju odigrljalo svoj rado igrani Nušićev vodvilj „Ne očajavajte nikad“ i pokupilo simpatije svih gostiju i u najlepšem predstavljanju petrovačke opštine. Na jubilarnom 10. Festivalu „Pozorišni dani Jovana Đorđevića“ u Senti, pred jednom od najistančanijih pozorišnih publika u Srbiji, petrovačko pozorište odigralo je svoju najnoviju predstavu „Putujuće pozorište Šopalović“ u režiji Miloša Jagodića, za koju je dobilo priznanje za ceo ansambl, a koju će se ponovo pred petrovačkom publikom odigrati 1. novembra na sceni Doma kulture u Petrovcu na Mlavi.

Pored gostovanja i učešća na festivalima KPC Petrovac na Mlavi je za petrovačku publiku organizovao bogat pozorišni program tokom oktobra i novembra meseca. A repertoar predstava i kulturno-umetničkih programa KPC-a publici je dostupan na sajtu i društvenim mrežama KPC-a, kao i na reklanim mestima u gradu.

Podelite ovu vest

JAVITE NAM SE

Iskoristite formular ispod i pošaljite nam poruku, sugestiju, kritiku. Potrudićemo se da Vam odgovorimo u što kraćem roku…

Hvala Vam na poruci. Uskoro ćemo Vam se javiti.
Došlo je do greške prilikom slanja poruke. Molimo Vas pokušajte ponovo.

Molimo Vas nemojte da zloupotrebljavate ovaj način komunikacije.