Петровачко позориште је нову сезону започело бројним играњем како на матичној сцени, тако и на позоришним фестивалима, смотрама и гостовањима.

Четири активне представе петровачког позоришта, од којих је један са дечије сцене, а три са вечерње, донеле су више признања и награда. А највише од свега богатство позоришног програма у Дому културе у Петровцу на Млави, које се наставља и у наредном месецу. Све то захваљујући великој подршци локалне самоуправе Петровац на Млави, а пре свега председника општине господина Душка Нединића. Такође, петровачко позориште је више учешћа на фестивалима реализовало уз помоћ дугогодишњих пријатеља Културно-просветног центра, компанија Екофил – Млекара Хомоље и Екостеп пелет Петровац на Млави, на чему смо им посебно захвални.

Дечија представа „Вештица на суду“, у којој играју најмлађи глумци петровачког позоришта, полазнци Школе глуме Николе Угриновића играна је више пута у оквиру „Дечије недеље“ у Петровцу, Јагодини и Деспотовцу. А глумица Јелисавета Павловић добила је награду за Глумицу фестивала на дечијем фестивалу „Ресавска чаролија“ у Деспотовцу. Такође, на позов петровачке публике дечија представа поново је одиграна 14. октобра на матичној сцени пред пуном салом КПЦ-а. Векики труд и рад Школе глуме дао је резултате на које је петровачко позориште најпоносније. Играње дечије представе наставља се и у наредним месецима на позив колега и позоришта.

Три вечерње представе петровачког позоришта гостовале су у Јагодини, Богатићу, Сенти, на Ртњу и у Хрватској (Жупања) и са свих гостовања наши глумци вратили су се са признањима и наградама. На фестивалу „Мартинови дани“ у Богатићу, Јана Мичић проглашена је за Најбољу младу глумицу фестивала, а Милица Стојадиновић понела је награду Глумице вечери, у представи „Позови ме ради прељубе“ у режији Бранислава Недића. Са истом представом петровачко позориште учествовало је на 40. Јубиларном фестивалу казалишних аматера „Дани Вање Драха“ у Хрватској, где је Радмила Радосављевић проглашена Глумицом вечери. На позив компаније Екостеп пелет и госпође Јадранке Степановић, петровачко позориште је за госте хотела Рамонда на Ртњу одигрљало свој радо играни Нушићев водвиљ „Не очајавајте никад“ и покупило симпатије свих гостију и у најлепшем представљању петровачке општине. На јубиларном 10. Фестивалу „Позоришни дани Јована Ђорђевића“ у Сенти, пред једном од најистанчанијих позоришних публика у Србији, петровачко позориште одиграло је своју најновију представу „Путујуће позориште Шопаловић“ у режији Милоша Јагодића, за коју је добило признање за цео ансамбл, а коју ће се поново пред петровачком публиком одиграти 1. новембра на сцени Дома културе у Петровцу на Млави.

Поред гостовања и учешћа на фестивалима КПЦ Петровац на Млави је за петровачку публику организовао богат позоришни програм током октобра и новембра месеца. А репертоар представа и културно-уметничких програма КПЦ-а публици је доступан на сајту и друштвеним мрежама КПЦ-а, као и на рекланим местима у граду.

Поделите ову вест

ЈАВИТЕ НАМ СЕ

Искористите формулар испод и пошаљите нам поруку, сугестију, критику. Потрудићемо се да Вам одговоримо у што краћем року…

Хвала Вам на поруци. Ускоро ћемо Вам се јавити.
Дошло је до грешке приликом слања поруке. Молимо Вас покушајте поново.

Молимо Вас немојте да злоупотребљавате овај начин комуникације.