Petrovačko pozorište “Bata Bulić”, već uveliko radi na novoj predstavi koja će premijerno biti izvedena u martu 2020.godine.

Režija komada “Ne očajavajte nikad” poverena je reditelju Milošu Jagodiću koji već dugi niz godina sarađuje sa petrovačkim pozorištem, tekst za ovu predstavu je delo Branislava Nušića.

„Ne očajavajte nikad“ je jedini Nušićev komad napisan najpre na francuskom jeziku, s likovima koji su Francuzi, neposredno posle Prvog svetskog rata. To je priča o rentijeru koji se iz ljubavi oženio ženom kojoj je izdavao stan, u trenutku kada su oboje verovali da je njen muž poginuo u ratu. Međutim, muž je ipak živ i vraća se iz rata, što glavnog junaka, rentijera, postavlja u vrlo dramatičnu situaciju. Čini se da i iznenada vaskrsli muž i sadašnji muž jednako vole istu ženu. Ispostavlja se da ženina ljubav prema prvom mužu nije nestala, kao i da taj prvi muž ništa ne zna o ženinom drugom braku. Takva dramska situacija stavlja sva tri lika u nezavidnu poziciju, ali ovu, naizgled, nerešivu jednačinu Nušić ipak rešava koristeći melodramska sredstva u čisto komediografske svrhe.”

U predstavi igra sedam likova, a pored standardnih glumaca i ova predstava donosi jedno novo ime. Radmila Radosavljević će se po prvi put naći na večernjoj sceni Petrovačkog pozorišta koje nastavlja tradiciju da u svakoj novoj predstavi ima po jednog debitanta

Podelite ovu vest

JAVITE NAM SE

Iskoristite formular ispod i pošaljite nam poruku, sugestiju, kritiku. Potrudićemo se da Vam odgovorimo u što kraćem roku…

Hvala Vam na poruci. Uskoro ćemo Vam se javiti.
Došlo je do greške prilikom slanja poruke. Molimo Vas pokušajte ponovo.

Molimo Vas nemojte da zloupotrebljavate ovaj način komunikacije.