Predstava „ČORBA OD KANARINCA“

Predstava „ČORBA OD KANARINCA“

Loading Events

Četvrtak 25. januar 2024. godine u 20.00 časova odigraće se pozorišna predstava , „ČORBA OD KANARINCA“ u režiji Staše Koprivice.

Ulaz je besplatan, a besplatne ulaznice možete preuzeti u prostorijama KPC-a radnim danima od 09.00 do 14.00 časova (broj mesta je ograničen).

Opis predstave:

Pisac: Miloš Radović

Režija: Staša Koprivica

Igraju:

Jeca – Mina Lazarević
Meda – Ljubomir Bandović

Jeca i Meda se vole. Vole se već trinaest godina, iskreno i potpuno. Jeca želi da se venčaju da bi se voleli još više. Meda nikako ne želi da se venčaju, kako se posle ne bi voleli manje. Pet minuta pred zakazan termin u opštini, njih dvoje pronalaze kompromis – u tih pet minuta će se igrati braka, videti kako im ide i onda odlučiti.

Kroz ovaj jednostavan, duhovit zaplet, Miloš Radović se maestralno poigrava svim arhetipskim situacijama koje nosi jedan muško-ženski odnos. Autor uspeva nemoguće – da krivicu i zasluge podeli na ravne časti, pri tom vešto i oprezno igrajući na tankoj ivici između dinamične komedije i nežne monodrame.

Sve to uopšte ne bi bio toliko smešno i zabavno da to dvoje večitih protivnika nisu neizlečivo vezani jedno za drugo. Na kraju krajeva, ČORBA OD KANARINCA jeste komad o ljubavi.

Podelite ovo na društvenim mrežama!

Go to Top