У организацији Дирекције за омладину и спорт уз подршку Општине Петровац на Млави, а у сарадњу са Културно-просветним центром, 17. новембра обележен је Светски дан превремено рођене деце.

Дан Малих дивова, слоган је дана када се градови широм света боје у љубичасто као симбол боје светла инкубатора у којем су мали дивови провели своје прве сате, или дане. Иницијатива за обележавање овог дана у Петровцу на Млави потекла је управо од маме превремено рођеног детета Катарине Стевановић, која је лекар и једна од учеснице целог пројекта обележавања овог дана у Петровцу на Млави.

Организатори су се потрудили да окупе што више малих дивова из Петровца на Млави и уз помоћ општинских служби окупили су више од тридесет превремено рођених малишана из нашег града, којима су се придружили и њихови другари са родитељима како би се прославила снага борбе за живот чије су оличење управо превремено рођена деца.

На градском тргу у преподневним часовима на штанду Дирекције за омладину и спорт делили су се балони, слаткиши, беџеви и флајери, а медијима и окупљенима обратили су се и педијатри и логопеди Дома здравља из Петровца на Млави, др Јован Петровић, др Михајло Стевановић и Ема Поповић. Поподне, од 18 часова у Културно-просветном центру изведена је позоришна представа за децу, у присуству многих малишана и родитеља, а на крају програма свим малим дивовима подељени су слатки пакетићи.

Донатори пакетића за децу били су ланац продавница Каструм Вива, продавница здраве хране Био Гриц, компанија Еврометал, Хипотрајед штампарија, ЕКС-О ЕКС-О ДИЗАЈН (XO XO design) и Слободан Голубовић дизајн. Тим који је реализовао прво обележавање Дана превремено рођене деце чине, поред директора поменутих установа, Немање Стојановића испред Дирекције за омладину и спорт и Милице Илић, испред Културно-просветног центра, чине дивни млади људи: Катарина Стевановић, Милица Стевановић и Јована Радосављевић, које су паковале пакетиће, реализовале штанд на градском тргу и потрудиле се да окупе што више превремно рођених малишана петровачке општине.

Организатори се захваљују свима на подршци и учешћу са идејом вољом и жељом да сваке године припремимо још бољи и занимљивији програм за мале дивове и њихове другаре у име радовања животу превремено рођених беба.

Поделите ову вест

ЈАВИТЕ НАМ СЕ

Искористите формулар испод и пошаљите нам поруку, сугестију, критику. Потрудићемо се да Вам одговоримо у што краћем року…

Хвала Вам на поруци. Ускоро ћемо Вам се јавити.
Дошло је до грешке приликом слања поруке. Молимо Вас покушајте поново.

Молимо Вас немојте да злоупотребљавате овај начин комуникације.