У среду, 20. марта 2024. годоне у Културно – просветном центру Петровац на Млави свечано је отворен Фестивал глумачких остварења „Гулини дани“, фестивал који се одржава 14. пут у част Драгољуба Милосављевића Гуле, глумца родом из Петровца на Млави.

Црвени тепих, блицеви фотоапарата, велики број људи на улазу у Дом културе и сала испуњена до последњег места на отварању.

У присуству званица, међу којима су били и чланови породице Драгољуба Милосављевића, “Гулине дане” је отворила председница Скупштине општине Петровац на Млави Христина Ђорђевић.

До 27. марта у такмичарском делу Фестивала биће одиграно седам представа позоришта из Црне Горе, Хрватске, Босне и Херцеговине и Србије. У свакој представи награђиваће се најбоље глумачко остварење, за које ће глумцу припасти Плакета Драгољуб Милосављевић Гула.

Фестивал је отворило Позориште “Стеван Сремац” из Црвенке, представом “Лаже и паралаже” по тексту Јована Стерије Поповића, у режији Радоја Чупића.

Према одлуци жирија Фестивала у саставу: Ксенија Крнајски редитељка, Никола Угриновић глумац и Драган Јовичић Јовић редитељ – драматург, председник жирија, Плакета за најбоље глумачко остварење припала је Гордани Јелић Мештер, за улогу Јелице.

Другог дана Фестивала представиће се позориште из Трстеника са “Српском драмом” Синише Ковачевића.

14. Фестивал “Гулини дани” је хуманитарног карактера, захваљујући пријатељима фестивала и Колу српских сестара Петровац на Млави, тако да је улаз слободан, а у холу Дома културе прикупља се прилог за најугроженије породице.

Поделите ову вест

ЈАВИТЕ НАМ СЕ

Искористите формулар испод и пошаљите нам поруку, сугестију, критику. Потрудићемо се да Вам одговоримо у што краћем року…

Молимо Вас немојте да злоупотребљавате овај начин комуникације.