Позориште „Драгољуб Милосављевић Гула“, које функционише у склопу Културно просветног центра Перовац на Млави, наставља да регрутује младе таленте у своју школу глуме.

Како је пандемија вируса Цовид-19 пореметила планове целом свету тако је и Школа глуме нашег позоришта била приморана да једно време прекине рад. Тај рад се наставља прве недеље марта, а за четвртак 18. фебруар 2021.године у 19,30 часова заказана је аудиција за пријем нови полазника школског узраста. Школу ће и даље водити дипомирани глумац и бивши полазник школе Никола Угриовић.

Директор Културно Просветног центра Петровац на Млави Милица Илић је на конферецији за медије истакла да је годинама уназад школа глуме значајан сегмент рада ове установе и позоришта „Драгољуб Милосављевић Гула“.

„Двадесетак година уназад наша школа глуме је изнедрила доста глумаца, како аматера тако и професионалаца. Такође у нашем позоришту више не постоји представа у којој макар један глумац није прошао школу глуме или неки од наших ранијих драмских студија. Нама је велика част, да данас ту школу глуме води Никола Угринови професионални драмски уметник који је више од десет година провео у школи глуме позоришта „Драгољуб Милосављевић Гула“.

Милица Илић – директор Културно Просветног центра Петровац на Млави

Никола Угриновић дипломирани глумац и ментор школе глуме се захвалио Милици Илић и Културно просветном центру што му је поново указано поверење да настави са радом у школи глуме који је био прекинут из свима већ добро познатих разлога.

„Као и до сада школа ће функционисати тако што ћемо се бавити важним стварима где приоритет није само глумачки израз. Постоје многе ствари које су јако значајне за развој деце која су у том узрасту. Бавићмо се отклањањем треме при јавном наступу, освешћивањем тела на сцени, сценским покретом. Такође бавићемо се говорним апаратом, радићемо на доброј артикулацији, на доброј дикцији, да полазници стекну добро самопоуздање које би им помогло и при одговарању у школи, да имају сигуран став и да сигурно наступе пред професорима и целима разредом. То су ствари које могу да буду изузетно корисне за полазнике, а то да ли је неко посебно надарен да се у будућности бави овим тешким послом је по страни и у другом је плану.“

Никола Угриновић – дипломирани глумац и ментор школе глуме

Због новонастале ситуације изазване заразом Цовид – 19, цена школе глуме ове године је симболичних 500,оо динара, а сви часови ће се оржавати и просторијнама Културно Просветног центра Петровац на Млави уз строго поштовање мера које су прописане од стране кризног штаба и Владе републике Србије.

Поделите ову вест

ЈАВИТЕ НАМ СЕ

Искористите формулар испод и пошаљите нам поруку, сугестију, критику. Потрудићемо се да Вам одговоримо у што краћем року…

Молимо Вас немојте да злоупотребљавате овај начин комуникације.