Представа „СВАДБЕНА ЗВОНА“

Представа „СВАДБЕНА ЗВОНА“

Loading Events

Уторак 27. фебруар 2024. године у 20.00 часова одиграће се позоришна представа , „СВАДБЕНА ЗВОНА“ у режији Петера Српчића.

Улаз је бесплатан, а бесплатне улазнице можете преузети у просторијама КПЦ-а радним данима од 09.00 до 14.00 часова (број места је ограничен).

Опис представе:

Писац: Давор Шпишић

Режија: Петер Српчић

Играју:

Ивана Вукчевић
Ђорђе Кукуљица
Михајло Несторовић

Комад “Свадбена звона”, Давора Шпишића, прати причу о троје усамљеника, друштвених маргиналаца који се не сналазе у предаторском бездушном времену. Времену у којем је људскост постала више мана но врлина. Осим што покушавају преживети са што мање ожиљака, они не одустају у тражењу сродне душе. Самоћа није њихов избор, него реалност рањивих емоција. “Свадбена звона” имају жанровску комбинацију комедије и мелодраме.

Низ смешних и бурлескних ситуација настаје из жарке жеље да се привид нормалности одржи а на сталном је удару репресивног и подозривог апарата. Сво троје, у тој комедији забуне, покушавају расплести често неразрешиве чворове турбулентне животне ситуације. Прича је то и о варљивом питању о богомданој срећи у слатком варљивом зову бољег света. О појединцу који је у играма светских прекрајања тек статиста. “Свадбена звона” се ослањају на сложене карактере и јаку глумачку игру, са низом маштовитих и динамичких обрта.

Поделите ово на друштвеним мрежама!

Go to Top