POSLEDNJE VESTI:

vise

20.02.2019.

Jubilarni deseti “Gulini dani” poslednje nedelje marta u Petrovcu

KPC Petrovac

vise

30.01.2019.

Nova predstava Petrovačkog pozorišta

KPC Petrovac

vise

04.01.2019.

Srpska premijera filma “TAKSI BLUZ” u Petrovcu na Mlavi

KPC Petrovac

vise

12.12.2018.

Beba se čeka po 30. put

KPC Petrovac

vise

24.10.2018.

Jelena Janaćković najbolja glumica revijalnog dela FEDRAS-a

KPC Petrovac

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER

PRATITE NAS

fb

12.11.2015.

Smeh do suza: Petrovačko pozorište razgalilo požarevačku publiku

Predstavom “Uhvaćen u mrežu”, AP “Bata Bulić” iz Petrovca otvorilo 8.Smotru dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja “Živka Matić”.Pobednici večeri su Milica Ilić i Ljubomir Denić.

 

U čast čuvene Požarevljanke koji svi pamte po upečatljivoj ulozi Stamene u seriji “Ljubav na seoski način”, u Centru za kulturu Požarevac otvorena je 8.Smotra dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja “Živka Matić”.

 


Aleksandar Đokić


Tradicionalno, smotra je otvorena besedom, a ovoga puta ta čast pripala je načelniku Braničevskog okruga Aleksandru Đokiću.On je podsetio na najznačajnije uloge Živke Matić kojima se publika širom Srbije divila: “Kamiondžije”,”Ljubav na seoski način”, “Otpisani” i “Građanin sela Luga”, u kojoj je za ulogu Rose dobila nagradu na filmskom festivalu u Nišu.


Prve večeri 8. Smotre dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja “Živka Matić”, požarevačkoj publici predstavilo se AP "Bata Bulić" iz Petrovca na Mlavi sa predstavom "Uhvaćen u mrežu", u režiji Branislava Nedića. Petrovčani su po ko zna koji put uspeli da nasmeju publiku do suza i zasluženo dobiju gromoglasan aplauz.

 


Glumica večeri Milica Ilić


Žiriju koji radi u sastavu Jelena Čobić, profesor srpskog jezika i književnosti, Aleksandar Lukić, urednik programa u Centru za kulturu Požarevac, i Marija Vajner, glumica pozorišta Milivoje Živanović, sigurno nije bilo lako da proglasi pobednike večeri jer su svi glumci bili izvanredni.Dakle, nijanse su presudile i za glumicu večeri proglašena jeMilica Ilić, a Ljubomir Denić za glumca večeri.

 


Glumac večeri Ljubomir Denić


U takmičarskom delu smotre nastupiće još glumci amateri iz Boževcа predstavom ''Metа'', pozorište iz Mаlog Crnićа koje će izvesti predstavu ''Revizor'' i pozorište iz Krnjeva koje će odigrati predstavu ''Sve je to sаmo šlic''.


Poslednje večeri smotre u čаst pobednikа i zаvršetkа festivаlа,Vlаdislаv Velkovski odigrаće monodrаmu ''Kаd bejаh mrtаv'', a potom će uslediti dodela nagrada najboljoj glumici i glumcu festivala.


Nаjboljа predstаvа učestvovаće revijаlno nа dvаnаestim susretimа vаroških pozorištа Srbije ''Milivojev štаp i šešir'' koji se trаdicionаlno održаvаju krаjem februаrа u Centru zа kulturu Požаrevаc.
Da li Požarevac ima dovoljno publike da napuni malu salu?


Činjenica je da Pomoravlje i Podunavlje ima odlične glumce amatere koji mogu stati rame uz rame sa mnogim profesionalnim glumcima ali, iz nekog razloga, publika ipak više preferira profesionala pozorišta.

 


Publika u maloj sali CZK


Dakle, kvalitetnih amaterskih pozorišta ima, a jedino što nedostaje smotri dramskih amatera je publika koja će da napuni malu salu požarevačkog Centra za kulturu.Karata još uvek ima u prodaji u Bilet servisu po ceni od 200 dinara.Požarevljani, dođite i podržite glumce amatere, sigurno se nećete pokajati.

TRENUTNI REPERTOAR

Feb

28

više

Pozorišna predstava

"SAMCI I SAMICE"

banner

PRIJATELJI KULTURNO-PROSVETNOG CENTRA PETROVAC NA MLAVI: