POSLEDNJE VESTI:

vise

14.04.2019.

KUD iz Šetonja pobednik prve smotre folklora

KPC Petrovac

vise

11.04.2019.

Saša Radivojević glumac večeri na festivalu u Kostolcu

KPC Petrovac

vise

31.03.2019.

Spuštena zavesa na desete guline dane

KPC Petrovac

vise

30.03.2019.

Marija Iritano glumica večeri

KPC Petrovac

vise

29.03.2019.

Marija Debeljaković glumica večeri

KPC Petrovac

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER

PRATITE NAS

fb

12.11.2015.

Smeh do suza: Petrovačko pozorište razgalilo požarevačku publiku

Predstavom “Uhvaćen u mrežu”, AP “Bata Bulić” iz Petrovca otvorilo 8.Smotru dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja “Živka Matić”.Pobednici večeri su Milica Ilić i Ljubomir Denić.

 

U čast čuvene Požarevljanke koji svi pamte po upečatljivoj ulozi Stamene u seriji “Ljubav na seoski način”, u Centru za kulturu Požarevac otvorena je 8.Smotra dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja “Živka Matić”.

 


Aleksandar Đokić


Tradicionalno, smotra je otvorena besedom, a ovoga puta ta čast pripala je načelniku Braničevskog okruga Aleksandru Đokiću.On je podsetio na najznačajnije uloge Živke Matić kojima se publika širom Srbije divila: “Kamiondžije”,”Ljubav na seoski način”, “Otpisani” i “Građanin sela Luga”, u kojoj je za ulogu Rose dobila nagradu na filmskom festivalu u Nišu.


Prve večeri 8. Smotre dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja “Živka Matić”, požarevačkoj publici predstavilo se AP "Bata Bulić" iz Petrovca na Mlavi sa predstavom "Uhvaćen u mrežu", u režiji Branislava Nedića. Petrovčani su po ko zna koji put uspeli da nasmeju publiku do suza i zasluženo dobiju gromoglasan aplauz.

 


Glumica večeri Milica Ilić


Žiriju koji radi u sastavu Jelena Čobić, profesor srpskog jezika i književnosti, Aleksandar Lukić, urednik programa u Centru za kulturu Požarevac, i Marija Vajner, glumica pozorišta Milivoje Živanović, sigurno nije bilo lako da proglasi pobednike večeri jer su svi glumci bili izvanredni.Dakle, nijanse su presudile i za glumicu večeri proglašena jeMilica Ilić, a Ljubomir Denić za glumca večeri.

 


Glumac večeri Ljubomir Denić


U takmičarskom delu smotre nastupiće još glumci amateri iz Boževcа predstavom ''Metа'', pozorište iz Mаlog Crnićа koje će izvesti predstavu ''Revizor'' i pozorište iz Krnjeva koje će odigrati predstavu ''Sve je to sаmo šlic''.


Poslednje večeri smotre u čаst pobednikа i zаvršetkа festivаlа,Vlаdislаv Velkovski odigrаće monodrаmu ''Kаd bejаh mrtаv'', a potom će uslediti dodela nagrada najboljoj glumici i glumcu festivala.


Nаjboljа predstаvа učestvovаće revijаlno nа dvаnаestim susretimа vаroških pozorištа Srbije ''Milivojev štаp i šešir'' koji se trаdicionаlno održаvаju krаjem februаrа u Centru zа kulturu Požаrevаc.
Da li Požarevac ima dovoljno publike da napuni malu salu?


Činjenica je da Pomoravlje i Podunavlje ima odlične glumce amatere koji mogu stati rame uz rame sa mnogim profesionalnim glumcima ali, iz nekog razloga, publika ipak više preferira profesionala pozorišta.

 


Publika u maloj sali CZK


Dakle, kvalitetnih amaterskih pozorišta ima, a jedino što nedostaje smotri dramskih amatera je publika koja će da napuni malu salu požarevačkog Centra za kulturu.Karata još uvek ima u prodaji u Bilet servisu po ceni od 200 dinara.Požarevljani, dođite i podržite glumce amatere, sigurno se nećete pokajati.

TRENUTNI REPERTOAR

Aug

28

više

Koncert folklornog ansambla

VELIKOGOSPOJINSKI SABOR Vitovnica

banner

PRIJATELJI KULTURNO-PROSVETNOG CENTRA PETROVAC NA MLAVI: