POSLEDNJE VESTI:

vise

14.06.2020.

Letnji programi pod vedrim nebom

KPC Petrovac

vise

20.05.2020.

Preko 28 hiljada ljudi videlo online predstvae Petrovačkog pozorišta

Kpc Petrovac

vise

13.02.2020.

"Ne očajavajte nikad" nova predstava pozorišta "Bata Bulić"

KPC Petrovac

vise

17.01.2020.

Gulini dani 2020 poslednje nedelje u martu

KPC Petrovac

vise

14.04.2019.

KUD iz Šetonja pobednik prve smotre folklora

KPC Petrovac

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER

PRATITE NAS

fb

14.04.2019.

KUD iz Šetonja pobednik prve smotre folklora

U organizaciji Kulturno prosvetnog centra, a pod pokroviteljstvom opštine Petrovac na Mlavi, održana je prva Smotra folklornih ansambala u koreografiji.

Publici se u velikoj sali KPC-a predstavilo sedam folklornih ansambala i to: KUD "Vuk Karadžić" Stamnica,Stamnička reka, KUD "Braća Trajić" Starčevo, KUD "Jovica Janković Turku" Manastirica, KUD "Lala Kojadinović" Šetonje, KUD "Izvor Mladosti" Kladurovo, KUD "Oreškovica" Oreškovica i KUD "Paulj Matejić" Melnica.

U revijalnom delu programa nastupili su najmlađi članovi KUD-a "Žika Popović" Ranovac i KUD "Lopušnik" Lopušnik, kao i polaznici Muzičke škole "Božidar Trudić" :Nemanja Antić, Emilija Milisavljević i Novak Milosavljević.

Žiri u sastavu Ana Mirković i Jovica Stanisavljević doneo je odluku da titulu najboljeg ponese KUD "Lala Kojadinović" iz Šetonja. Pobednik je izborio pravo nastupa na Smotri folklornih ansambala Srbije za Braničevski i Podunavski region, koja se održava u maju 2019.godine. Drugo mesto pripalo je KUD "Oreškovica" iz Oreškovice,a treće KUD "Braća Trajić" Starčevo.

   

Najbolji muški igrač na smotri je Dejan Petrović, KUD "Paulj Matejić" Melnica, najbolji ženski igrač je Anđela Radovanović.

Nagradu za najautentičniju nošnju dobio je KUD "Vuk Karadžić" Stamnica- Stamnička reka, a za najbolju rekonstrukciju nošnje KUD "Izvor Mladosti" Kladurovo.

   

PRIJATELJI KULTURNO-PROSVETNOG CENTRA PETROVAC NA MLAVI: