POSLEDNJE VESTI:

vise

14.06.2020.

Letnji programi pod vedrim nebom

KPC Petrovac

vise

20.05.2020.

Preko 28 hiljada ljudi videlo online predstvae Petrovačkog pozorišta

Kpc Petrovac

vise

13.02.2020.

"Ne očajavajte nikad" nova predstava pozorišta "Bata Bulić"

KPC Petrovac

vise

17.01.2020.

Gulini dani 2020 poslednje nedelje u martu

KPC Petrovac

vise

14.04.2019.

KUD iz Šetonja pobednik prve smotre folklora

KPC Petrovac

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER

PRATITE NAS

fb

30.03.2019.

Marija Iritano glumica večeri

Petrovačka publika je šeste večeri desetog festivala “Gulini dani” imala priliku da vidi predstavu Centra za kulturu Berane (Crna Gora) “Ne mogu da platim i nemam da platim” koju je po tekstu Darija Foa režirao Goran Bjelanović.

 

 

U osnovi ove komedije sadržana je kritika socijalnih prilika, ali i ekonomskog i političkog sistema Italije. Međutim, prateći pojedinačne sudbine predstavnika radničke klase pronalazeći ih na marginama društva, ovaj komad tematski korespondira i postaje aktuelan u kontekstu domaćih okolnosti i problema koji prate radnike na čitavom Balkanu.

 

 

Tročlani žiri u sastavu Vladan Živković glumac (predsednik žirija), Aleksandar Volić režiser i Jelisaveta Koraksić glumica imali su dosta težak zadatak, posebno i zbog toga što se na sceni pojavljuje sedam odličnih glumaca, pa su na kraju  odlučili da plaketu „Dragoljub Milosavljević Gula“ šeste festivalske večeri ponese  Marija Iritano za ulogu Antonije.  Plaketu nagrađenoj glumici kao i zahvalnicu Centru za kulturu Berane uručila je glumica petrovačkog pozorišta  Jelena Janaćković.

 

 

 

Šedme festivalske večeri deseteog festivala glumačkih ostvarenja „Gulini dani“ publika će biti u prilici da pogleda predstavu pozorišta Narodnog pozorišta iz Beograda „Frenki i Džoni“ koju je po tekstu Terensa Mek Nelija režirala Tea Puharić. Predstava se igra u čast nagrađenim glumcima koji će te večeri biti proglašeni.

 

PRIJATELJI KULTURNO-PROSVETNOG CENTRA PETROVAC NA MLAVI: