POSLEDNJE VESTI:

vise

14.06.2020.

Letnji programi pod vedrim nebom

KPC Petrovac

vise

20.05.2020.

Preko 28 hiljada ljudi videlo online predstvae Petrovačkog pozorišta

Kpc Petrovac

vise

13.02.2020.

"Ne očajavajte nikad" nova predstava pozorišta "Bata Bulić"

KPC Petrovac

vise

17.01.2020.

Gulini dani 2020 poslednje nedelje u martu

KPC Petrovac

vise

14.04.2019.

KUD iz Šetonja pobednik prve smotre folklora

KPC Petrovac

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER

PRATITE NAS

fb

29.03.2019.

Marija Debeljaković glumica večeri

Petrovačka publika je pete večeri desetog festivala “Gulini dani” imala priliku da vidi sjajnu predstavu Gradskog pozorišta iz Jagodine „Pidžama za šestoro“ koju je po tekstu Marka Kamoletija režirao Velimir Mitrović.

 

 

 

Neverovatna glumačka šestorka uz vrhunske zaplete i replike prikazala je priču o nedopuštenim ljubavnim vezama i izazvala neverovatne ovacije publike. Taman kad pomislite da ste shvatili ko je kome partner i ljubavnik, pojavi se novi lik sa novom pričom koja do kraja zakomplikuje situaciju. Prostora za predviđanje šta će se tačno desiti pri svakoj novootvorenoj karti, jednostavno nema. Sama predstava počiva na nizu zabuna koje nastaju zbog zamršenih ljubavnih, odnosno ljubavničkih odnosa, te jednog nadimka koji može biti skraćenica od dva imena- Suzan i Suzet. Sve počinje u trenutku kad Bernard pokušava da pošalje svoju suprugu iz kuće, Žaklin, jer mu dolazi ljubavnica Suzan, a osim nje, i vrhunska kuvarica Suzet, koju je angažovao da napravi večeru.

 

 

 

Tročlani žiri u sastavu Vladan Živković glumac (predsednik žirija), Aleksandar Volić režiser i Jelisaveta Koraksić glumica imali su dosta težak zadatak, posebno i zbog toga što se na sceni pojavljuje šest fenomenalnih glumaca, pa su na kraju  odlučili da plaketu „Dragoljub Milosavljević Gula“ pete festivalske večeri ponese  Marija Debeljaković za ulogu Suzet – kuvarica.  Plaketu nagrađenoj glumici kao i zahvalnicu gradskom pozorištu Jagodina uručio je glumac petrovačkog pozorišta  Saša Radivojević.

 

 

Šeste festivalske večeri deseteog festivala glumačkih ostvarenja „Gulini dani“ publika će biti u prilici da pogleda predstavu pozorišta Centra za kulturu Berane (Crna Gora) „Ne mogu da platim i neću da platim“ koju je po tekstu Drija Foa režirao Goran Bjelanović.

 

PRIJATELJI KULTURNO-PROSVETNOG CENTRA PETROVAC NA MLAVI: