POSLEDNJE VESTI:

vise

07.03.2019.

Repertoar Gulinih dana 2019

KPC Petrovac

vise

20.02.2019.

Jubilarni deseti “Gulini dani” poslednje nedelje marta u Petrovcu

KPC Petrovac

vise

30.01.2019.

Nova predstava Petrovačkog pozorišta

KPC Petrovac

vise

04.01.2019.

Srpska premijera filma “TAKSI BLUZ” u Petrovcu na Mlavi

KPC Petrovac

vise

12.12.2018.

Beba se čeka po 30. put

KPC Petrovac

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER

PRATITE NAS

fb

07.03.2019.

Repertoar Gulinih dana 2019

Organizacioni odbor desetog jubilarnog pozorišnog festivala „Gulini dani“ koji je posvećen Dragoljubu Milosavljeviću Guli, poznatom pozorišnom i televizijskom glumcu koji je rođen u gradu na Mlavi, doneo je odluku o ovogodišnjem repertoaru festivala.

Prve večeri nastupaju domaćini pozorište “Bata Bulić”, a poslednje glumci Narodnog pozorišta iz Beograda. U organizaciji Kulturno prosvetnog centra i pozorišta „Bata Bulić“ iz Petrovca, a pod pokroviteljstvom opštine, na ovogodišnjem festivalu od 25.marta biće izvedeno sedam predstava.

 

Festival će otvoriti domaćin, pozorište „Bata Bulić“ premijerom predstave „Sumnjivo lice“, koju je po tekstu Branislava Nušića režirao Miloš Jagodić. Nakon toga, publika će moći da pogleda nastup “Draf teatra” iz Tuzle, republika Bosna i Hercegovina, sa predstavom “Evropejci” po tekstu Miroljuba Nedovića, a u režiji Dragana Stajića. Treće večeri na repertoaru je predstava pozorišta “Janko Veselinović” iz Bogatića “Policajci” u režiji Ivana Tomaševića. Amatersko pozorište Kovin nastupa četvrtog dana smotre sa predstavom “Hamlet u selu Mrduša Donja” po tekstu Ive Brešana, a u režiji Jovana Grujića. Pete večeri smotre gostuju glumci Gradskog pozorišta Jagodina koji će izvesti komad “Pidžama za šestoro” po tekstu Marka Kamoletija, a u režiji Velimira Mitrovića. Predposlednje dana festival publici će se predstaviti glumci Centra za kulturu Berane predstavom “Ne mogu da platim i neću da platim” po tekstu Žorža Fejdoa, a u režiji Gorana Bjelanovića. Poslednje večeri festivala glumci Narodnog pozorišta iz Beograda predstaviće se predstavom “Frenki i Džoni” koju je režirala Tea Pukarić po tekstu Terensa Mek Nelija.

TRENUTNI REPERTOAR

Mar

27

više

GULINI DANI 2019

"POLICAJCI" pozorište Janko Veselinović Bogatić

Mar

28

više

GULINI DANI 2019

"PREDSTAVA HAMLET U SELU MRDUŠA DONJA" pozorište Kovin

Mar

29

više

GULINI DANI 2019

"PIDŽAMA ZA ŠESTORO" gradsko pozorište Jagodina

Mar

30

više

GULINI DANI 2019

"NEMOGU DA PLATIM I NEĆU DA PLATIM" pozorište Berane

banner

PRIJATELJI KULTURNO-PROSVETNOG CENTRA PETROVAC NA MLAVI: